Dag 22

Idag har vi haft 60buffe gäster och 60 konferens gäster till lunchen :) Det gick bra båda två!
På morgonen var vi i bageriet och sedan gick vi ut till köket och hjälpte till att förbereda de sista inför lunch och buffe. Vi hade hunnit med mycket igår så vi behövde inte jobba ihjäl oss samtidigt som vi ändå hade saker att göra. Ett perfekt tempo :) 

Vi åt på stående fot idag eftersom lunchen blev så utdragen och lång, så den hans inte riktigt med. Men vi tog en fika senare ist efter vi hade städat köket. Det var superbra väder och vi satt i solen och myste! Det var jätte trevlig t och varmt ute :) Sen slutade vi tidigt eftersom vi inte hade någon middag idag :) Så det har varit en väldigt bra dag idag! Vi har rockat!

Och eftersom vi snart far hem så fick vi också lite referenser av våran handledare som vi kan använda för att söka jobb. Han skrev även några rader om hur vi har jobbat och så! Det var kul läsning och känns bra att ta med de fina orden med hem :)

Piz försöker sig på ännu en ny design på kläderna... ;)
Kalvcarpaccio med trädgårdstomater och kapris,
Halstrad röding med primörer, och så ser nu Alex händer i bakgrunden
Potatisstomp med röding. till ett annat sälskap en annan dag, vi
serverar inte alltid röding ;)
Superfrukostmacka! ost, kalkon, guska, paprika, ägg och bacon!
Alla älskar bacon!
Lunchsallad. Lök, fänkål och broccoli i ugnen och lite grönsallad i botten
Muffins som pernilla gjort, men jag och Piz har gjort både blommorna
och det vita skummet :)
Sen har jag och Sandra hunnit vara ute och fixat lite, rensat ogräs,
fyllt på jord och så krattade vi runt buskarna på den lilla gården. När
man är på häringe så jobbar man inte bara kök utan även som
trädgårdmästare. :) Var roligt att komma utanför köket lite och få frisk
luft och njuta av det fina vårvädret som var den dagen! :)

dag 21

Idag har gjort mycket kul kan jag lova :) Vi var många i köket, vi två, en till praktikant, tre kockar och sen kl ett kom köksmästaren och en arbetsprövande in också :)
Vi fick mycket gjort och fram mot kvällen kunde vi bara softa och snacka skit innan våra gäster kom. Det var skönt att vara klar i tid så man kunde små-pillra lite med olika saker, ta en extra genomgång av kvällen, kila på toa och sånt som man annars inte hinner :P

Vi har fått lära oss koka nudlar på bästa sätt, tro det eller ej men efter tre års utbildning och två praktiker har vi äntligen fått veta hur vi ska göra så dom inte kladdar ihop ;) 
Sen han vi snacka en massa skit också, man får höra mycket i ett kök kan jag lova! :) Vi har bland annat träffat en kille som har sprungit naken på Råsunda...! 

Det känns lite tråkigt att vi ska fara hem nu när vi har lärt känna alla bättre. Lite vemodigt att vi nu snart ska lämna Häringe... Vi har fått mycket beröm både från servering och kök. Det är jätte kul och man blir nästan lite generad :P Två i serveringen var till och med taggade att komma till våran student ;) Hihi

Men nu ska jag sluta tjata om den här dagen, ist får ni lite bilder att vila ögonen på! :) Tyvärr har vi ingen sladd, för den är inne i köket på slottet... så vi kan inte föra över bilderna till datorn men ni kan få se lite andra bilder :)

Innan vi skulle testa musslor på skolan, vi var lite skeptiska... ;)


Men ingen kommer ihåg en fegis! Det var inte gott, smakar ungefär
som fiskslem i saltvatten skulle jag kunna tänka mig. Så dagens tips
om ni inte har råd eller inte orkar köpa musslor, ta lite vatten, salta
ordentligt och tillsätt slem (behöver inte vara från fisk)!


Kommer bilder imorgon då vi bara jobbar max nio timmar eftersom det är stängt på kvällen :) Då får vi mycket tid att ladda upp bilder! :)

Dag 20

Heeeej!! :)

Förlåt att det var så längesedan som vi uppdaterade bloggen men vi har som inte haft dit. Vi har jobbat på och tjänat ihop timmar för att kunna komma hem till underbara Umeå. :)

Bjuder på en bildbomb från min (Pizi) mobil:



Våran lunch+ middag + efterrätt idag :)



Jag stekte meeega kycklingar idag som man nästan kan tro är kalkoner :D


Godaste mandlarna som jag någonsin har smakat!!! Jag vet dock tyvärr int om dom finns i Umeå :D



Hundmat :D :D Hamburgare med morötter :P


Min frukost :) Samuel nu äru stolt va??


Grön drink :D


Mina allra första shots men de var mkt finare färg på dom i verkligheten här ser de ju bara ut som gammvatten :D


Amandas dessert som består av chokladfondant med hasselnötsglass och bär + den sjukt goda mandeln.



Röding med skaldjursstomp med hollis och primörer så som både vit å grön sparris och toppad med dill.



Det är detta som kallas praktikant jobb va??? Skala 10 kg smålök var för andra gången.



Pernilla (våran bagare) hennes otroligt goda krämbullar!!



Amandas lunchsallad med bla broccoli, zuccini, rödlök, sallad m.m.


Biff a´la Lindström med klyftpotatis, färskost cremé, rödvinssås toppad med basilika och ärtskott



Klyftpotatis i massor kan jag lova!



Biff a´la Lindström i stekbordet



Om man trampar på dennna spik så öppnas det en dörr och där inne är det ett kassaskåp. Sjukt coolt och jag fattar int hur de kunde vara så smarta förr i tiden :D 



En pumpa :)


Tomater i fett och olika örter.



Svampragu , potatispuré och majskyckling



Champinjoner och smålök



Majskycklingen :D

Titta vad jag hittade :D Jag hittade ett tvilling ägg.




Hemmagjorda bacon


Rosad Apache potatis, morötter med sparris, sallad, torkade tomater och kött!



Titta jag hittade en ny kompis medand jag stod och skalade potatis :)



Försök klå detta :D Jag klarade av att skala hela potatisen utan att skalet gick sönder :D



Min Svampfamilj. Man måste ju hitta på något roligt om man har tråkigt :D


Veg: Torkade tomater, vit sparris, risotto och skirat smör.



Torkade tomater.



Sparris! 


_
Gjorde skaldjursstomp för 3dje gången ...



Min hollis!! :)



Perfekt chokladfondant



Fyllda paprikor


Mega blåbär, men de e int så goda de är nämligen vita inuti så man får inte en roa sig med att bli blå om munnen :(



Bilder från matlagningskursen som jag och amanda fick avra med på och observera.





Skickade denna fina bild till min underbara pojkvän Samuel <3



Smet ut nödutgången för att ta en bra bild på poolen så att jag kan visa pappa hur han ska bygga poolen hemma på våran gård ;) lr hur pappa?



Blev sjukt chockad en morgon när det såg ut såhär. Det kändes nästan som att vi var hemma i norrland.



Såhär kom klotet tillbaka när man hade kastat iväg det på bowlingen.



Nattvakten visar hur det går till när man bowlar och får tillbaka klotet!



Kalv carpaccio med sallad och annat roligt. :)



Mina och Amandas sockerpasta blommor som Pernilla ville ha å deckorera med.


Sådär nu är det int länge kvar av praktiken innan vi kommer hem. Så håll er inomhus det första 3 dagarna för att vara säker från stockholmarna hehehehhe,. När men seriöst vi ses snart allihopa!! :D :D :D

Dag 16!

Heeej bloggen! idag tänkte jag int skriva nå mkt alls för vi mååste sova nu :) men vi skriver imorrn och lägger upp lite bilder på de vi gör! hare bra kraaaam

Dag 15!

Heeej allihopa!
Idag fick jag och Amanda fixa frukosten helt själva och det var ett stort steg! :) Men sjukt roligt var det kan jag lova!

Sen så fick jag (pizi) fixa lunchen helt själv eftersom att jag var i varmkök idag! Så till lunch serverade jag kalvinnanlår men gräddsås, rostade rotfrukter och potatis. Det blev superbra för jag har aldrig gjort gräddsås på äpple förut tror jag iaf. Men det kan jag starkt rekommendera! :P

Efter lunchen så började vi preppa för Tisdag och rensa lite i kylar och frysar. Sen så började vi förbereda inför en matkurs som skulle hållas i restaurangköket som vi fick vara med på. Det var väldigt trevligt och vi skrattade en hel del. 

Jag kan ärligt säga att jag vet int om vi har gjort så mkt mer idag mest pillrat med lite småsaker som endå måste göras som tex: frukost, mackor, reda såser, koka upp såser m.m. Å sen lite praktikant jobb som vanligt tex skala lök, potatis, städa m.m

Hoppas att ni har det underbart där hemma för snart är det slut på friden för snart kommer vi hem!!!!!! :D :D

dag 14

Idag har vi knapt haft några gäster så vi har gjort andra saker ist :)
Eller vi började med att jobba frukost och förbereda inför ATn. Sen har vi gjort andra saker, vi tog en tur ut på taket i solen, har varit superbra väder idag! Soligt och varmt :)

Sen så har vi fått husdjur i stugan i form av myror, små äckliga varelser som borde utrotas!! Usch dom borde inte få vara där man sover, de ska vara utomhus om de måste finnas....! Men iaf så har vi idag säkrat våra sängar ifrån myror, vi la en rand med vitpeppar och kanel runt våra sängar och så har vi lagt en myr-dosa i rummet. Det känns bättre nu men hela rummet stinker peppar och det känns i näsan kan jag lova ;) Men det gör inte så mycket hellre det än myror :P
Man det har varit en bra dag idag iaf, lite bus har vi också hunnit med, men det ska vi inte prata om här ;)
Det börjar bli sent nu så vi ska ta och sova, så ni får inte veta något mer omm idag nu :)

Juste en till rolig sak att nämna var att jag och Piz körde middagen helt själva idag :D Bara vi som var i köket :)

Utsikten över gården från taket!
Utsikten åt andra hållet
Piz visar muskler. Det gillas! :P
Till mellanmål så delade vi på en paprika :)
Till middag åt vi bara kött :D Gott vare!
Här ser ni hur jag har peppret och kanelat runt sängen och vi har även 
gjort det runt listerna vid väggarna :)

Dag 13

Ja hörrni, nu har vi varit här nere och jobbat. Vi har det bra och vi tror att det var först i dag då de andra kockarna förstod att vi två inte är några stor-festare. Vi pratade om det på lunchen, och som de flesta har hört så är det mycket alkohol som förtärs i den här branchen, det är helt korrekt. Väldigt vanligt att man går och tar några öl efter ett pass eller festar hela natten och jobbar dagen efter. Som tur är det inte så mycket sånt här för de börjar känna att de inte orkar eftersom de börjar bli äldre ;) Hihi

Men iaf så har vi softat idag på dagen, hade sovmorgon till tio och sen så förberedde vi inför kvällen och städade köket, förråd och kylar. Vi tog en långlunch idag eftersom vi hade jobbat på bra och hade tid med det. Sen Vare dags för middagen. Vi hade 40 gäster varav nio åt bröllops middag. Det var ett litet sällskap som åt trerätters, förrätt åt de sparrissoppa med färskost och kavring krutonger till varmrätt fick de Lam ytterfile med grönsaksragu samt rostade körsbäsr potatisar och till deessert så serverade vi passionsfrukt mousse med en bärkompott. 

De andra gästerna valde från a´la carte menyn. Det gick bra med de idag. Piz rockade i varm och jag i kall.
Imorgon så ska vi leka lite i frukosten. Vi vill testa lite olika saker nu när vi är här. Det gör att man får bättre förståelse för varandras arbete och kan göra så men blir mer inspererad i sitt eget. :)
Lite bilder från idag :)

Rökt sik med fänkålssallad och musselskum
Ostkaka med krusbärs marmelad samt färska bär och grädde
Kvällens middag åt vi efter service kl elva :)
Piz snygga skjort-knäppning.... hittade en ny design så man kan vara
snygg i köket också.......
Vi tycker att de är roligt att ni verkar gilla bloggen. Skriv gärna
komentarer om ni känner för det! Saknar er alla, men ni ska veta att
vi har väldigt kul här så får väl se om vi kommer hem igen ;)

Fredag den 13:de (Dag 12)

Idag har vi hunnit med mycket kära läsare! Vi har Hjälpt Pernilla i bageriet med lite av varje, fått göra blommor av sockerpasta, italiensk smörkräm, göra färdigt lite kakor och så. 

Sen jobbade vi i köket med Emil, Sandra och Peter. Vi förberedde på dagen och sen så fick vi vara med på våran första A`la  carte, det var även en smygpremiär på nya menyn. Det gick bra var bara tio gäster så det var ett bra tillfälle att träna lite på den innan vi har mycket gäster. 

Efter middagen så sa vi att vi kunde ta disken och de andra kockarna for hem. Det var inte så mycket kvar då, vi skulle bara diska lite glas och tömma maskinerna. När vi var klar med det så hjälpte vi Ninni med att fixa lite i matsalen. Vi fyllde på saltkar, vek ihop dukar, dekorerade buffebordet för morgondagens AT och dukade upp i Gyllene salen för en bröllopsmiddag imorgon. 

Men när vi höll på att putsa lite glas för henne så kom nattvakten till arbetet så vi fick följa med han runt i slottet när han skulle gå sin rundtur. Han kan väldigt mycket hon slottet och om folk som har bott och besökt det. Han kunde berätta något om alla rum och tavlor. Det var väldigt spännande och roligt att få följa med och få veta lite saker om Häringe.
Piz har även hunnit med att bränna sig både på foten och handen, hon slog även huvudet tre gånger i hyllor och jag har skurit mig både på kniv och plastfilmshållartaggarna lite oextra otur i dag men förutom de mindre olyckorna så har vi haft en bra dag! :)

Här är lite bilder från idag :)


Kakor som vi doppade i choklad
Piz förarbetar sockerpastan till blommorna
Shopping korgen som vi använder om man ska hämta varor från
kylarna. De är en trappa ned så om man hämtar så tar man även upp
åt andra. Då är det bra med en korg eller om det är jätte mycket eller
tungt så tar man en vagn och använder hissen :)
PIZ!
En av förrätterna: Kalv carpaccio med en sallad och ekologisk getost.
Vegetariska: Risotto med grillad zuccini och primörer
Stekt röding med potatis och skaldjurs stomp samt sparris och skirat smör
Yogurtmousse med rabarber kompott och färska bär
Lite dekoration till Atn

Mera dekoration!
Nattisen visade även bowlingbanan som en av de tidigare slotts-ägarna
lät bygga

Dag 11!

Här kommer en biiild bomb som kallas duuuga!! :) Seeee pch njuuut!!

Dag 10

Idag har vi haft en kort dag. Vi började åtta och slutade fem. Piz skötte lunchen själv idag. Hon var duktig och allt flöt på bra :) Under tiden så hjälpte jag till att förbereda för den nya menyn som de ska byta till på måndag men en eventuell smyg premiär i helgen :) 

I helhet så har vi haft en relativt lugn dag. Har inte så mycket gäster den här veckan och idag och imorgon har vi stängt på kvällen :)
Så nu på kvällen har vi tagit hand om oss själva. Tvättat, motionerat, duschat och slappat! Imorgon börjar vi tidigt så vi ska snart ta och sova så vi är pigga poch utvilade imorgon!

Vi packade med oss en liten korg med mat till våran lilla stuga så vi
kunde få middag och kvällsfika nu när restaurangen var stängd.
Min middag som bestod av vanilj-yoghurt, egen blandad müsli, päron
och vindruvor
Och en liten bild på världens sötaste piz! <3

Dag 9!

Hejsan bloggen och alla läsare!

Det var egentligen Amanda´s tur att blogga men hon orkade inte så jag får väl blogga då :D

Idag så fick Amanda hålla i varmrätterna helt själv och jag fick hålla i kallkök. Så det är som roligt att dom börjar släppa oss mer ochlåta oss ta hand om gäster och visa att vi verkligen kan och vill. 

Imorgon så är det bara lunchgäster så vi slutar kanske ca 17 imorrn så då hade jag tänka fara ut å springa och bara vara. Sen så funderar jag på att tvätta eftersom att det skulle behövas och sen så tror jag att det blir att gå ut och gå också om vädret tillåter det :)

Idag har det tyvärr regnat hela dagen, men inga sura miner för jag och Amanda vi har jobbat hela dagen, hela 15 timmar idag :) :)

Blir väl att vi kommer hem ganska mkt tidigare som vi har planerat och hoppats på :D Vill ju som hem till studenten, balen, kompisar, pojkvän och att int glömma familjen såklart :D

Jag kör en bildbomb någon annan dag tyvärr men jag tänkte faktiskt gå och sova för att orka med morgondagen och var pigg och fräsh :D :D

Hörs imorrn!

Dag 8! :)

Heeeej!!! :D :D :D
Idag har vi fått sköta lunchen alldeles själva. Emil kom in vid tolv och vi började 8 imorse. Det gick superbra och vi hade koll på allt, det är så roloigt när man känner att dom litar på en och att dom vågar ge oss mer och mer ansvar ju längre tiden går:D 

Idag jobbade vi ett 14 timmars pass så vi har jobbat in ganska mycket tid, men jag tycker att det är roligare att få vara med enda från början med alla förberedelser och sen tills slutprodukten. Man lär sig mycket mer och man får verkligen slutföra det som man höll på med! :)

Jag lägger in bilder imorrn ist för nu ska vi försöka sova.
Hare!! :D :D

dag 7

Idag har vi haft 4 lunchgäster och 7 middagsgäster. Inte så mycket att göra men vi har haft kul ändå. Vi har lagt i ordning lite frukost till imorgon, gjort lite dressingar till imorgon och onsdag.

Men sen kl 1 så gick vi och bytte om från kockkläderna till vanliga kläder och gick en trappa upp i slottet där det serverades Afternoon Tea. Då kan man boka in sig och dricka te äta smörgåsar, kakor/bakelser och frukt. Det var supermysigt och om ni någon gång är här i trakterna så rekomenderar jag det starkt.
Vi var där i utbildningssyfte och skulle anteckna för och nackdelar. :) 


Lite bilder från AT´n

Buffen som man får plocka från
Vi tog en av varje och delade på så vi kunde smaka allt. Snacka
om att man var mätt efteråt!
FRUKT :D
Lite av salen där vi satt
Baren som är öppen varje kväll.
Myser!
Guld toaletten som ligger vid Margaretas rum.
Sen gjorde vi en lite utflykt och kollade in slottet. då hittade vi ner hit.
Iskallt här nere i den gamla fängelsehålan.
Här satt fångarna för många år sedan. Det sägs att några av dem
spökar där nere...
Den här panelen är stulen från ett kloster i Skottland. Det är en munk
som spökar på övervåningen och han följe då med panelen. Han luktar
som häst eller stall så man känner när han är nära. Många av
servitriserna har varit med om lukten och saker som har blivit flyttade
på, så som stolar, saltkar osv.
I slutet av våran upptäcksfärd så hittade vi en mystiskt lucka i golvet,
Den gick inte att öppna och väggen var satt dit nyligen och täckte över
luckan lite och blockade.
Kvällens middag: Kalvinnanlår med rotfruktskaka och murkelsås.
Dessert: Yoghurtmousse med rabarberkompott toppad med färska
jordgubbar och sockerkakskrutonger.
Vi missade tyvärr att ta kort på förrätten som var ljummen sallad med
smörbakad anka och matvete. Alla rätterna var supergoa!

Dag 6! :)

Heeej allesammans :P
Nu tänkte jag bara köra en bild bomb eftersom att vi har just avslutat ett 18timmars pass.... Vi började 5 imorse och slutade 23, så vi är ganska slitna.


Gårdagens förrätt som var: Matjesilltårta gjord på kavringsbotten toppad med dill, gräslök och citron.


Efterrätt: Äppeltarte med bärkompott och hemma gjord vaniljglass.


Min (Pizi´s) lunch en dag som bestod av potatisgratäng och rosa kött+ äppeljuice :D



Varmrätt: Potatismos, torsk, skirat smör, dill, polkabetor och toppad med pepparrot.



Barnmenyn: Pasta med köttbullar och tomatsås. Allt var egenligen på en tallrik men de här barnen ville ha allt    a´par


Gårdagens efterrätt som bestod av en ostkaka gjord på keso och utan mjöl, olika bär och grädde som är äggat :D



Varmrätt: Lite olika primörer, potatis, kyckling, vitvinssås och den är toppad med timjan.



Idag så fick jag skala Vaktel ägg. Det var lite svårare än vanliga ägg eftersom att de är så små och har hårdare hinna.



Det vänsta ägget är ett Vaktel ägg och det högra är ett vanligt :)



Dagens varmrätt: Färsk potatis, halstrad torsk, persiljesås och långkokt ägg :)



Andra varmrätten: Potatisstomp med getost, lamm, vitlökssky och gulabetor.



Dessert: Choklafågelbo, bärkompott, grädde, lemoncurd, citronmousse m.m.



Kolla vad vi har på åkern bakom vårat hus :) LAMM!!!!!!



Vår utsikt från baksidan av slottet! och ja ni ser rätt det är en POOL!!!!!! :D :D



Här är stenstayerna som Amanda lade ut ett kort på men fick int med alla på bild.



Skulle fota huset från baksidan men jag fick med mig en linslus på bild också :D



Här är poolen :) Någon som känner dig sugen på att bada? Jag är iaf på.


Här är min och Amandas händer, vi är alldeles rödprickiga och vi torkar typ sönder av deras vatten här nere :)

Oj blev många bilder!! :)
GNATT!!!! :)

Dag 5!

Hejsan!
Idag har vi fått vara med och lägga upp och ta bongar och fått sköta oss själva när middagen drog igång. Mest under dagen har vi preppat inför middan och gjort massa saker tex: frukost, kycklingar, sallad, äggröra, potatis så vi spyr, matjesilltårta, kokat in lax m.m. Man hinner mkt på ett 13 timmars pass kan jag lova :D

Blir inga bilder ikväll kör en bildbomb imorrn istället eftersom att jag och Amanda börjar kl 05.00 imorrn så känns det som att det snart är dags att hälsa på John Blund för att få typ 5 timmars sömn! :)

Så hoppas ni orkar hålla er till imorrn för då ni får ni se på allt gott :)
Gnatt <3

Dag 4

Idag har det varit stålande sol och riktig vårvärme här nere! :) Tyvärr så har vi jobbat större delen av dagen, vi började kl nio idag så kan lagom till frukosten. Det blev lite stekt bacon och ägg samt mackor med sallad och gurka. 

När vi hade städat undan efter frukosten så förbredde jag mini kycklingar. De skulle smörjas in med smör, salt och peppar. Sen gräddades de i ugnen och efter det styckades de upp. jag har även idag ansvarat för p-maten då jag halstade lax och körde färdigt i ugnen, till det så stekte jag på lite potatis och blancherade blomkål. Piz gjorde en liten personalsallad. Jag fick även hjälpa till att läggga upp maten till alla lunchgäster, alla fem... ;) Efter det så fick jag gå vidare och göra fyllda lamrullar och binda dem. Efter två bläck så gjorde det fruktansvärt ont i fingrarna kan jag lova! Jag fick även leka loite med våra två bagare då jag lånade deras stora degblandare för att göra smeten till wallenbergarna som vi ska servera i helgen. Men eftersom det var ett tag kvar så vackade jag smeten när den var klar. 

Piz har fått roa sig med Sandra som är kallskänka här på slottet. Då fick hon i uppdrag att tillaga vegetariska pajer, tomatsås, olika sandwich, lag som ska vara litt inkokt lax och ännu mera ostkaka. Nu när de har kommit framtill vilken som är den godaste ostkakan så fick hon göra mycket så det räcker till alla gästerna. :) Hon har gjort mer saker också men kom inte riktigt ihåg allt hon har gjort. :P

När vi slutade så gick vi och bytte om och tog en liten joggingtur. Det var ganska skönt att komma ut lite i kvällssolen. Vi joggade ner till havet och sedan tillbaka, blev ungefär 6 kilometer. När vi kom hem körde vi lite styrka och sedan var det duschen som gällde! :) 

Nu sitter vi och myser i sängen och smaskar på lite middag/kvällsfika samtidigt som vi saknar våra älskade underbara människor där hemma...

Dag 3

Idag började vi jobba kl åtta. Piz började dagen med att göra ännu mera ostkaka medan de var i ugnen brynte hon lammben och grönsaker som vi sedan skulle använda till att koka sky.
Jag fick i uppdrag att kokade gulbetor och blanchera morötter till lunchen. Piz fortsatte underdagen att jobba lite mer med desserter, så fick hon göra rabareberkompott och lägga upp en yoghurtmousse som skulle vara till den. Sen fick hon också göra en grönsaksgryta som blev super god!
Jag fick plocka och blanchera nesslor och vacka dem. För de ska senare användas till nässelsoppa. Sen skalade jag mina kokade gulbetor och tog piz brynta lammben och lade i stimern tillsammans med kryddor och vatten så det fick koka.
Efter lunchen så började vi städa och diska undan. I vanliga fall så har vi en diskare men nu fick Praktikanterna ta över det jobbet :P
Eftersom det var stängt ikväll så slutade tidigt, alltså kl 4 ;) så passade vi på att ta en promenad och se oss omkring lite. Vi gick och kollade på fåren som precis hade fått små lamm som var jätte söta. sen gick vi vidare och spanade in området lite. Sen satte vi oss på innergården och bara njöt av det vackra vädret.
När solen gick i moln så bestämde vi oss för att gå tillbaka in. Vi tog en dusch och åt sedan middag, dittkött med potatis. mums! :)

Nu ligger vi i varsin säng och smaskar på lite frukt som jag skar upp åt oss innan vi slutade och mackor som piz har gjort i ordning :)

Lite bilder från våran promenad idag
Fåren som bor på gården precis bredvid. Super söta!
Brutus!
Vi hittade några stenfigurer som stod i en halvmåne, de såg ut som att
de skulle hålla i två olika saker men alla utom två hade tappat minst
en arm.
Vi träffade även på en gårdskatt som var väldigt social och kom fram
och ville mysa med piz! :)
Rawwr!

2:a dagen på Slottet :)


Hej bloggen! :P

Idag så började jag och Amanda kl 08.00 i köket. Jag (Pizi) började med att göra lite frukostmackor tillsammans med en annan praktikant som heter Emmy, hon är från stockholm så hon har lite närmare hem än oss andra :P
Näe men skämt och sido så hjälptes vi åt med mackor, vi gjorde lite sallad som skulle vara på lunchen och den innehöll: Blancherad palsternacka, balncherad broccoli, lite oolika sallader, lite gurka, tomat och paprika och sen så var det visst klart.

Efter det så gjorde jag ett nytt test på ostkakan som jag gjorde igår, jag ändrade receptet lite och resultatet blev mycket bättre. Så det är roligt när man får exprimentera lite och bara tänka själv. Men tyvär så upplever både jag och Amanda att vi inte får göra så mycket och att vi går som ändå i 3:an och så ska man som vara färdig för att komma ut i arbetslivet. Vi har inte lärt oss så mycket ön men vi hoppas på att dem släpper lite till oss också så att vi får chansen att glänsa och lära oss något.

Hmm.. vad har vi mer gjort idag?

Jo just ja, vi gjorde en matjesilltårta till påsk och förberedde lite saker som vi ska göra lite närmare påskhelgen!
Sen så har jag fått börja med kalv i dillsås. Jag har kokat kalven med lite grönsaker och svalat ner den, reducerade vätskan som var kvar från kokningen så att det blev som en buljong och sedan in med den också i svalen. Så imorrn då ska jag göra dillsåsen och göra klart hela rätten :)

Sen till efterrätt ikväll så var det Äppeltarte som jag och Emmy fick förbereda idag och som jag fick vara med och färdigställa nu på kvällen :D

Tänkte att jag skulle lägga ut lite bilder på vad vi håller på med:D
Ja när vi kom fram till bromma så var dete ju buss, pendeltåg och åter buss för att ta oss ut till slottet. Här står vi Amanda och väntar på den sista bussen som ska ta oss till Häringe slott. Tyvärr va det lite blåsigt och kallt och snöade vissa gånger men det gjorde ju bara att man kände sig lite mer dom hemma :D


Här är grindarna på vägen till slottet. Vi var tvungna att gå ca 1,4 km för att komma fram till slottet.
Här är vi på väg till slottet för att prata med Emil vår handledare :)
Här ligger vi å sover å gissa vem som snodde den skönaste sängen om inte Amanda så jag får ta sängen till höger men den var inte heller så dum faktiskt. Jag sov riktigt skönt i den, hoppas bara att det håller i sig. :D
Min ostkaka som jag gjorde imorse men bilden blev lite suddig tyvärr.... Men kakan blev i alla falll riktigt lyckad.
Min midda som bestod av kött, potgratäng och ett glas äppeldricka :D
Här är min Äppeltarte men lite bär och vaniljglass till.. MUMS!!!!
Och sist men inte minst. Här är middagen som gästerna fick som bestod av fisk, betor, potmos, dill, skirat smör och pepparrot!

Sådär nu ligger vi i sängen och väntar på att somna. Vi slutade 22.00 idag så ci gjorde ett 14timmars pass idag och det ska vi försöka med ett bra tag framöver. Finns tyvärr inte så mycket att göra här på fritiden.

Gnatt!!

Välkommen till våran blogg! :P

Hej allihopa!

Ja och Amanda har tänkt starta en blogg om hur vi har det nere i Häringe på slottet där vi ska praktisera i 8 veckor.

Vi kommer att berätta vad vi har fått göra på dagarna, bju på massa fina bilder och förhoppningsvis lite spökhistorier och kanske til och med få med något på en film eller ett kort, man kan ju hoppas! :)
Idag så började vi vår resa från Umeå flygplats kl 9.35 och var framme på bromma flygplats ca 10.45. Sen så blev det buss, Pendeltåg och sen buss igen innan vi var tvungna att gå med all packning 1420meter fram till slottet.

När vi väl kom dit blev vi väl omhändertagna och vi hälsade på personalen och fick lite mat i magen. Efter det så fick vi se våran lilla stuga som vi ska bo i som ligger precis bredvid slottet. Emil som våran handledare heter hade inte riktigt tid med oss under lunch serveringen så jag och Amanda gick till våran lilla stuga och tog det lugnt, Amanda kanske tog det lite väl lugnt som somnade och sov i ca 2 timmar tills Emil kom och skulle visa oss runt på slottet.

Det var sjukt häftigt att se alla salarna och paveljongerna. Alla salar hade sin egna personliga prägel och sitt egna spöke ;)

I en av salarna var det gamla träpaneler som var stulna från ett kloster och när dem stals så följde ett spöke med till Häringe slott som kallas Munken. Han kan man känna igen på om det luktar stall och han hänger mest uppe på andra våningen i rummet där panelen är.

Sen så började vi sätta igång och jobba kl 16.30 även fast det var tänkt att vi skulle vara lediga idag och bara ta det lugnt. Men vi kände att det var lika värt att börja jobba nu när vi liks var här.

Jag fick skala lök, göra 2 olika ostkakor och lägga upp förrätt och dessert.
Amanda fick göra biffar, lägga upp förrätt och efterrätt och lägga upp potatisgratäng.

Det är väl det som vi har hunnit med idag, vi fick ihop 5 timmar så vi ligger redan på plus :P. Vi har tänkt jobba så mycket som möjligt nu när vi är här nere och sen komma upp så snabbt som möjligt till våra sjukt underbara pojkvänner, familj, träningar, studenten, balen m.m.

Nu ligger vi i våra sängar och varvar ner för att kunna sova.
Lägger ut bilder imorrn på slottet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0