Dag 13

Ja hörrni, nu har vi varit här nere och jobbat. Vi har det bra och vi tror att det var först i dag då de andra kockarna förstod att vi två inte är några stor-festare. Vi pratade om det på lunchen, och som de flesta har hört så är det mycket alkohol som förtärs i den här branchen, det är helt korrekt. Väldigt vanligt att man går och tar några öl efter ett pass eller festar hela natten och jobbar dagen efter. Som tur är det inte så mycket sånt här för de börjar känna att de inte orkar eftersom de börjar bli äldre ;) Hihi

Men iaf så har vi softat idag på dagen, hade sovmorgon till tio och sen så förberedde vi inför kvällen och städade köket, förråd och kylar. Vi tog en långlunch idag eftersom vi hade jobbat på bra och hade tid med det. Sen Vare dags för middagen. Vi hade 40 gäster varav nio åt bröllops middag. Det var ett litet sällskap som åt trerätters, förrätt åt de sparrissoppa med färskost och kavring krutonger till varmrätt fick de Lam ytterfile med grönsaksragu samt rostade körsbäsr potatisar och till deessert så serverade vi passionsfrukt mousse med en bärkompott. 

De andra gästerna valde från a´la carte menyn. Det gick bra med de idag. Piz rockade i varm och jag i kall.
Imorgon så ska vi leka lite i frukosten. Vi vill testa lite olika saker nu när vi är här. Det gör att man får bättre förståelse för varandras arbete och kan göra så men blir mer inspererad i sitt eget. :)
Lite bilder från idag :)

Rökt sik med fänkålssallad och musselskum
Ostkaka med krusbärs marmelad samt färska bär och grädde
Kvällens middag åt vi efter service kl elva :)
Piz snygga skjort-knäppning.... hittade en ny design så man kan vara
snygg i köket också.......
Vi tycker att de är roligt att ni verkar gilla bloggen. Skriv gärna
komentarer om ni känner för det! Saknar er alla, men ni ska veta att
vi har väldigt kul här så får väl se om vi kommer hem igen ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0