Fredag den 13:de (Dag 12)

Idag har vi hunnit med mycket kära läsare! Vi har Hjälpt Pernilla i bageriet med lite av varje, fått göra blommor av sockerpasta, italiensk smörkräm, göra färdigt lite kakor och så. 

Sen jobbade vi i köket med Emil, Sandra och Peter. Vi förberedde på dagen och sen så fick vi vara med på våran första A`la  carte, det var även en smygpremiär på nya menyn. Det gick bra var bara tio gäster så det var ett bra tillfälle att träna lite på den innan vi har mycket gäster. 

Efter middagen så sa vi att vi kunde ta disken och de andra kockarna for hem. Det var inte så mycket kvar då, vi skulle bara diska lite glas och tömma maskinerna. När vi var klar med det så hjälpte vi Ninni med att fixa lite i matsalen. Vi fyllde på saltkar, vek ihop dukar, dekorerade buffebordet för morgondagens AT och dukade upp i Gyllene salen för en bröllopsmiddag imorgon. 

Men när vi höll på att putsa lite glas för henne så kom nattvakten till arbetet så vi fick följa med han runt i slottet när han skulle gå sin rundtur. Han kan väldigt mycket hon slottet och om folk som har bott och besökt det. Han kunde berätta något om alla rum och tavlor. Det var väldigt spännande och roligt att få följa med och få veta lite saker om Häringe.
Piz har även hunnit med att bränna sig både på foten och handen, hon slog även huvudet tre gånger i hyllor och jag har skurit mig både på kniv och plastfilmshållartaggarna lite oextra otur i dag men förutom de mindre olyckorna så har vi haft en bra dag! :)

Här är lite bilder från idag :)


Kakor som vi doppade i choklad
Piz förarbetar sockerpastan till blommorna
Shopping korgen som vi använder om man ska hämta varor från
kylarna. De är en trappa ned så om man hämtar så tar man även upp
åt andra. Då är det bra med en korg eller om det är jätte mycket eller
tungt så tar man en vagn och använder hissen :)
PIZ!
En av förrätterna: Kalv carpaccio med en sallad och ekologisk getost.
Vegetariska: Risotto med grillad zuccini och primörer
Stekt röding med potatis och skaldjurs stomp samt sparris och skirat smör
Yogurtmousse med rabarber kompott och färska bär
Lite dekoration till Atn

Mera dekoration!
Nattisen visade även bowlingbanan som en av de tidigare slotts-ägarna
lät bygga

Kommentarer
Postat av: marlene

Tjena tjejer vad roligt att ni träffade någon som kan berätta mycket om slottet,Ni ser ut att ha det jätte bra :)Jag håller just på baka en kladdkaka till efterätt med den blir inte lika fin som era efterätter ha det bra:)

2012-04-14 @ 18:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0