Välkommen till våran blogg! :P

Hej allihopa!

Ja och Amanda har tänkt starta en blogg om hur vi har det nere i Häringe på slottet där vi ska praktisera i 8 veckor.

Vi kommer att berätta vad vi har fått göra på dagarna, bju på massa fina bilder och förhoppningsvis lite spökhistorier och kanske til och med få med något på en film eller ett kort, man kan ju hoppas! :)
Idag så började vi vår resa från Umeå flygplats kl 9.35 och var framme på bromma flygplats ca 10.45. Sen så blev det buss, Pendeltåg och sen buss igen innan vi var tvungna att gå med all packning 1420meter fram till slottet.

När vi väl kom dit blev vi väl omhändertagna och vi hälsade på personalen och fick lite mat i magen. Efter det så fick vi se våran lilla stuga som vi ska bo i som ligger precis bredvid slottet. Emil som våran handledare heter hade inte riktigt tid med oss under lunch serveringen så jag och Amanda gick till våran lilla stuga och tog det lugnt, Amanda kanske tog det lite väl lugnt som somnade och sov i ca 2 timmar tills Emil kom och skulle visa oss runt på slottet.

Det var sjukt häftigt att se alla salarna och paveljongerna. Alla salar hade sin egna personliga prägel och sitt egna spöke ;)

I en av salarna var det gamla träpaneler som var stulna från ett kloster och när dem stals så följde ett spöke med till Häringe slott som kallas Munken. Han kan man känna igen på om det luktar stall och han hänger mest uppe på andra våningen i rummet där panelen är.

Sen så började vi sätta igång och jobba kl 16.30 även fast det var tänkt att vi skulle vara lediga idag och bara ta det lugnt. Men vi kände att det var lika värt att börja jobba nu när vi liks var här.

Jag fick skala lök, göra 2 olika ostkakor och lägga upp förrätt och dessert.
Amanda fick göra biffar, lägga upp förrätt och efterrätt och lägga upp potatisgratäng.

Det är väl det som vi har hunnit med idag, vi fick ihop 5 timmar så vi ligger redan på plus :P. Vi har tänkt jobba så mycket som möjligt nu när vi är här nere och sen komma upp så snabbt som möjligt till våra sjukt underbara pojkvänner, familj, träningar, studenten, balen m.m.

Nu ligger vi i våra sängar och varvar ner för att kunna sova.
Lägger ut bilder imorrn på slottet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0